Begeleiding vrijkomende agrarische gebouwen

Een voorbeeld van een win-winsituatie is de verplaatsing en het combineren van bouwrecht van twee buren binnen de gemeente Lochem. De opdrachtgever wilde gebouwen slopen, maar niet herbouwen en verkocht het bouwrecht aan de buurman. Door dit bouwrecht te combineren met zijn eigen bouwrecht realiseerde deze zo een nieuwe bedrijfswoning. Het Ruiterpad begeleidde dit proces en stelde een plan op met een tekening ter onderbouwing en deed de verdediging. Het hele traject duurt inmiddels twee jaar en bevindt zich in de eindfase.

 

Een ander voorbeeld is een agrarische bedrijf in Borculo. Het bedrijf is beëindigd, de boerderij is opgesplitst in twee gescheiden wooneenheden en in ruil voor sloop van de agrarische bebouwing is een nieuwe bouwkavel gerealiseerd.

 

Terug naar het overzicht

 

 

Begeleiding bestemmingswijziging

De kopers van een woning in het buitengebied kregen na de aankoop, ondanks eerdere toezegging, geen vergunning van de gemeente Lochem voor het opstarten van een bed and breakfast. Het stel schakelde het Ruiterpad in. Gerard de Ruiter maakte studie van het bestemmingsplan en legde contact met de gemeente. Hij zorgde vervolgens voor een creatieve vertaling en de juiste formulering van de wensen naar het beleid, die hij ondersteunde met beeldmateriaal van de landschappelijke inpassing van het gebouw met boomgaard, haag en bomen. De Gemeente werkte alsnog mee aan de bestemmingsplanwijziging.

 

Terug naar het overzicht